Adja meg rendszámát

Részleges és teljes Casco biztosítás

Az optimális biztosítás az Ön autója számára
A kötelező biztosítás mellett, ami minden járműtulajdonos számára szükséges, a járműveket egy részleges vagy teljes Casco biztosítással is biztosítani lehet. A fizetendő biztosítási díj nagysága függ a biztosítandó gépjármű típusától, a területi osztályzástól és a kármentességi osztályozás besorolása alapján a kármentes évek után járó árengedménytől. A mindenkori fizetendő díjak nagyon különböznek egyik biztosítótársaságtól a másikig, ezért egy már biztosított egyén, egy másik biztosítótársasághoz való váltással a biztosítási díját meglehetősen csökkenteni tudja.

Az, hogy egy biztosított a teljes vagy a részleges Casco biztosítás mellett dönt, függ az egyéni adottságoktól. Különösen ajánlott a drágább teljes Casco biztosítás azon új járművekkel rendelkezőknek, amelyek finanszírozottak vagy lízingeltek. Ez gyakran egy szerződési feltétel a finanszírozó bankoknál vagy lízingtársaságoknál.

A részleges Casco biztosítás szolgáltatásai

A részleges Casco biztosítás azokat a sérüléseket fedezi a gépjárművon, amelyeket más személyek vagy szokatlan események okoznak. Ezek közé tartoznak a sérülések üvegtörés, tűzeset vagy robbanás, árvíz, jégeső és villámcsapás által, csakúgy, mint a vadonélő állatok által okozott balesetek. A járműlopásra is vonatkozik a részleges Casco biztosítás. A biztosítótársaságok megadják a lehetőséget a biztosítottaknak, hogy egy esetleges kárnál a díjakat csökkentsék saját részesedés fizetése által. Minél magasabb a saját részesedés, annál kisebb lesz a fizetendő biztosítási díj, ami egy konkrét károsodás esetében azonban egy plusz anyagi terhet jelent.

A teljes Casco biztosítás szolgáltatásai

A részleges Casco biztosítás szolgáltatásai mind megtalálhatóak a teljes Casco biztosításban is és emellett a részleges Casco szabályozza azokat a károkat is, amik a járműtulajdonos hibájából vagy a gépjárműn okozott vandalizmus hibájából keletkeznek.

A saját részesedés nagysága szintén befolyásolja a teljes Casco biztosítás díját is. A díj mértékét befolyásolja továbbá a kármentességi osztályba való besorolás is. Károsodás esetén a biztosítottat lefokozzák, ez azt jelenti, ha a teljes biztosítás fedezi a kárt, akkor a gépjármű tulajdonosa a következő években a magasabb díjakban ezt érezni fogja.

A tarifák sokasága és a biztosítótársaságoknál fellelhető különböző díjak lehetősége miatt a gépjármű biztosításnál akár több száz eurót is meg lehet spórolni, ha a megfelelő kedvező biztosítót választjuk. Hogy melyik ez, azt a biztosítási összehasonlításunkban tudhatja meg.

A járulékmegállapítás az összes gépjármű biztosítónál első ránézésre nagyon átláthatatlannak tűnik. Ezen kívül biztosító társaságonként nagyon különböző biztosítási járulékok esedékesek. Egy biztosítási összehasonlítás által, amelyet kényelmesen az otthoni számítógépről elintézhetünk, lehetséges egy kedvező tarifát találni. Ebben az átlátható online összehasonlításban a jármű típusát és az előállító számát is meg kell adni. Továbbá egy kedvezményes biztosítótársaság vizsgálatához szükséges még a vezető életkora és a legfiatalabb vezető életkora is. Az éves vezetés és a terület megadása után, amelyben a jármű engedélyezve lesz, nemsokkal később megjelenik a legjobban illő biztosítási ajánlat eredménye. Gyakran a közszolgáltatásban dolgozók kapnak még további árengedményeket. Egy online biztosítási összehasonlításnak köszönhetően a járműtulajdonosnak lehetősége van hasonló szolgáltatásnál sok pénzt spórolni.

Zum Onlinevergleich